Stor Oslo-kontrakt til Jærbetong

- Vi skal utføre en halvt års-jobb på tre måneder, sier Tor Magne Kvia, administrerende direktør i Jærbetong.

Kontrakten med Kynningsrud Fundamentering ble inngått på forsommeren og innebærer leveranse av betongpeler. Totalt er det 11 000 meter med 345 pel og 48 000 meter med 270 pel som skal leveres.

- På et normalår støper vi ca. 120 000 meter, på et halvt år 60 000. På denne kontrakten skal vi støpe og levere 59 000 meter på tre måneder, så her må alle mann i arbeid!, sier Kvia fornøyd.

20 millioners kontrakt
Kontrakten er verd 20 millioner kroner, og er den største enkel-leveransen for Jærbetong siden Mosjøenprosjektet i 2005-2006, som også ble utført i samarbeid med Kynningsrud Fundamentering.

- Vi startet leveransen i slutten av august. Byggeplassen er Bama Nyland Syd i Grorud, hvor det bygges en ny hovedterminal og et nytt administrasjonsbygg for Bama, forklarer Kvia videre. Søsterselskap Holt Risa er også med i arbeidet på Grorud, Kynningsrud Fundamentering har leid inn to pelemaskiner med mannskap fra selskapet.

Maks utnyttelse av kapasitet
- For å håndtere en leveranse på halvparten av normaltiden, må vi leie inn mer mannskap, samt omrokkere på staben vår. Dette for å få en maks utnyttelse av tilgjengelig kapasitet og anlegg, sier Kvia og legger til at leveransen så langt har gått greit.

Ifølge Kvia er den eneste utfordringen så langt logistikken med den eksterne transporten til Oslo. - Det er rett og slett er for lite semitrailere tilgjengelige for oppdrag, forklarer Kvia.