Startet innbruddsraid første dag i landet

Fire rumenere hevder de kom til Norge for å søke jobb. Men allerede første dag brøt de seg inn i fire leiligheter. Nå er de i Oslo tingrett dømt for 21 innbrudd på én måned.

Tre av de fire er dømt til fengsel i to år og to måneder, mens fjerdemann, som var den eneste som ikke tilsto innbruddene, ble dømt til to år og seks måneders fengsel, skriver Aftenposten.

Det var 3. februar i år at en politipatrulje i Oslo fattet mistanke til en utenlandskregistrert bil med fire menn. Patruljen fulgte etter mennene til et boligområde i Oppsal der de la merke til at rumenerne gikk rundt og observerte leiligheter.

Etter å ha spanet på de fire en stund slo politiet til i en leilighet i Nydalen og fant store mengder med tyvegods. Mye tyder på at tyvene hadde en forkjærlighet for smykker og elektronisk utstyr, men også brennevin, to norske pass, kontanter og sko ble funnet i leiligheten.

Mesteparten av tyvegodset er solgt videre, og politiet driver fremdeles med etterforskning for å finne mottakeren av gjenstandene, som hovedsakelig skal være solgt til samme person.

Alle de fire er rumenske statsborgere, og alle er tidligere straffedømt, noen av dem både i Østerrike og Romania.