Nordisk forbrødring på geoteknisk brukermøte

Novapoint GeoSuite samler det geotekniske fagmiljøet i Norden.

Verktøykassen er resultatet av et nært utviklingssamarbeid mellom det norske og svenske geotekniske miljøet. 17. oktober er det dags for nordisk brukermøte i Oslo om veien videre.

Det geotekniske brukermøtet blir avholdt hos Norges Geotekniske Institutt (NGI) vis-à-vis Ullevål stadion og vil innebære en dag med variert program og spennende, innholdsrike foredrag.

Programmet spenner fra tips og triks om bruken av Geosuite-verktøyene, til innsyn i GeoFuture, et 4-årig prosjekt som jobber med å utvikle nye 3D-beregninger, ekspertssystem og ny datamodell for geoteknikk.

– Norge og Sverige ligger langt fremme innen geoteknikk og er internasjonalt kjent for dette, sier Patrick McGloin i Vianova Systems.

– Verktøyene i Novapoint GeoSuite er i så måte verdensledende.

Det er selskapet Vianova Geosuite som har produktansvaret for verktøyene. Verktøykassen består av fire beregningsmoduler — Stabilitet, Setning, Peler og Spunt — samt lagrings- og presentasjonsmoduler.

Produktene er resultatet av et samarbeid med det norske geotekniske miljøet (NGI, NTNU, Sintef, Statens vegvesen, GeoVita, Multiconsult, Norconsult og ViaNova Systems) og det svenske geotekniske miljøet, representert med Autograf-föreningen.