Tinde Bygg kjøper Svanehytta

Gudbrandsdalens store hytteprodusent, Tinde Bygg AS, har overtatt Brumunddal-firmaet Svanehytta AS. Svanehytta er kjent blant annet for en solid miljøprofil, og selskapet skal utvikles videre under samme merkenavn.

Fakta

Tinde Bygg AS
Stor hytteprodusent i Gudbrandsdalen med hovedkontor i Ringebu. Moderne produksjonsanlegg i Ringebu og på Frya.Omsetning 2011 ca 124 mill. kroner, driftsresultat ca 14 mill. kr.

Svanehytta AS
Miljøsertifisert hytteprodusent i Brumunddal.Kjøpere av en Svanehytte må velge minst en av disse energiløsningene:Luft – luft varmepumpe (leveres som standard i alle hyttene)Luft – vann varmepunpeSolfangeranlegg (vannbasert soloppvarming kombinert mot tappevann og/eller gulvvarme).Solstrømsanlegg (solcelleanlegg)Vindkraft (vindmølleanlegg)

Omsetning 2011 ca 10 millioner, driftsresultat 612.000. Forventet omsetning 2012 ca 25 mill. kr.

- Svanehytta har en god posisjon spesielt på Sjusjøen, men har også levert hytter ved kysten og på Vestlandet, sier administrerende direktør Audun Skattebo. Svanehytta peker seg ut med en sterk vektlegging av miljøvennlige løsninger.

- I de godt isolerte hyttene er det blant annet en forutsetning at kjøperen monterer minst én varmepumpe, jordvarme, solvarmeanlegg eller andre miljøvennlige energiløsninger, forteller Tinde-direktøren.

Han er meget tilfreds med tilveksten. Svanehytta holder høy kvalitet, og firmaet har vokst kraftig på kort tid. Omsetningen ventes i 2012 å bli rundt 25 millioner kroner. Ringebu-bedriften Tinde Bygg AS har vært i markedet i ti år og omsatte i fjor for 125 millioner kroner.

Og nå blir det samlokalisering?

- Vi vil hente ut synergier der det er mulig, men i markedet vil Tinde og Svanehytta konkurrere med hver sin egenart. For Svanehyttas del er det viktig at den tydelige miljøprofilen videreføres. I den sammenheng er sertifiseringen som miljøfyrtårn et kvalitetsstempel, sier Skattebo.

Han er overbevist om at oppkjøpet er et strategisk grep som vil komme begge selskaper til nytte.

Svanehytta realiserer nå blant annet hytteprosjeker i Birkebeinerbakken på Sjusjøen. – Den har spesiell appell til birkebeinere, viser det seg, sier Audun Skattebo.