Abelia går tungt inn i konsulentmarkedet

Stadig flere konsulentselskaper velger Abelia. Flere rådgivende ingeniørvirksomheter er også på vei inn med Norconsult som sist innmeldte. Nå har også Tore Frellumstad meldt overgang til Abelia.

Etter mer enn 10 år i Rådgivende ingeniørers forening (RIF) velger advokat og næringspolitisk rådgiver Tore Frellumstad å melde overgang fra RIF til Abelia.

- Abelia er en stor og dynamisk organisasjon med et sterkt og spennende kompetansemiljø, og derfor ville jeg begynne å jobbe der, sier Frellumstad.

- Abelia har lyktes i å bygge opp en betydelig organisasjon i løpet av de siste 10 årene som arbeider for bedre rammevilkår for kunnskapsbedrifter. Abelia er den viktigste arenaen og nettverket for kunnskapsbedrifter i Norge.

- Vi erfarer at mange av problemstillingene som kunnskaps- og teknologibedrifter, inkludert konsulentvirksomheter møter, er av relativt lik karakter, sier Paul Chaffey, administrerende direktør i Abelia.

- Vi er den eneste næringslivsorganisasjonen som primært er opptatt av kunnskapsperspektivet og samler medlemmene rundt et overordnet budskap om at det viktigste er å gjøre Norge mer attraktivt for kunnskapsbedrifter og kunnskapsarbeidere, på tvers av bransjer og bedriftstyper.

- Abelia skal bli den viktigste organisasjonen for konsulentbransjen. Med Frellumstad på laget styrker vi oss vesentlig innen rådgivning og påvirkning i saker konsulentbransjen er opptatt av, som offentlig innkjøpspolitikk, infrastrukturutbygging, rammevilkår for innovasjon i bygg og anleggssektoren og smart grønn vekst, sier Chaffey.

For konsulentvirksomheter fungerer også arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser som en hemsko i en hektisk hverdag. Lovverket er lite tilpasset behovene i det kunnskapsbaserte arbeidslivet og bedrifter som konkurrerer i et globalt marked. Abelia jobber derfor politisk for å forenkle lovverket slik at loven i større grad åpner for fleksibel arbeidstid.