Fra Skanska til Holt Risa

Erik Solli-Tangen har overtatt som daglig leder i Holt Risa.

Erik Solli-Tangen ser frem til å tak i oppgavene som skal lede Holt Risa til dobbel omsetning innen 2015.

Solli-Tangen har bred erfaring fra entreprenørbransjen, og har tilbrakt de siste seks årene i Skanska Norge AS region Buskerud, Vestfold og Telemark (BVT). Fra 2007-2011 var han distriktssjef i Telemark, det siste året som regionalt ansvarlig for egenproduksjonsavdeling, med drifts- og personalansvar for cirka 90 ansatte. I tillegg hadde han et lokalt markedsansvar for Telemark.

- Det er flere grunner til at jeg takket ja til stillingen. Holt Risa er en velrenommert kompetansebedrift på sitt fagområde og Skanska har gode erfaringer fra tidligere samarbeid med selskapet. Nå gjelder det å få innsikt, oversikt og forståelse for de utfordringer som ligger foran oss. Det skal bli spennende å møte nye medarbeidere og tilegne mer kunnskap om spunt, pel og maskiner, sier Solli-Tangen.

Vekst i øst
- Erik Solli-Tangen var klart den beste kandidaten til stillingen, vi er veldig fornøyde med at han ønsker å bli en del av laget vårt. Foruten god bransjeerfaring har han solid og overbevisende kompetanse på øst-området, hvor det største potensialet for vekst ligger, sier Bjørn Risa, konsernsjef for Risa-konsernet.

Holt Risa skal doble dagens omsetning innen 2015, en prosess Solli-Tangen ser fram til å ta tak i. Planene innebefatter større markedsandeler, flere ansatte og investeringer i spesialutstyr.

- Målsetningene om vekst er realistiske med utgangspunkt i infrastrukturen som allerede eksisterer i Holt Risa. De ansatte har solid og god kompetanse om faget sitt, porteføljen er sterk og maskinparken er velutrustet. Nå gjenstår det for meg å bli bedre kjent med selskapet, de ansatte og Risa-konsernet, sier Solli-Tangen.

Tiltrer i desember
Den nye daglige lederen vil for det meste være til stede på hovedkontoret til Holt Risa i Porsgrunn, med regelmessig tilstedeværelse også i Sør-Norge.

- Jæren har et solid omdømme, området er kjent for driftige folk med stor arbeidskapasitet, det er med andre ord mange likhetstrekk mellom telemarkinger og jærbuer, sier Solli-Tangen muntert. Han tiltrer stillingen som daglig leder i desember. Tidligere daglig leder Øyvind Gonsholt går over i stillingen som avdelingsleder i samme selskap.