COWI kjøper A-Tek

COWI overtok 1. september aksjene i A-Tek AS Ingeniørfirma.

Firmaet, som har 20 medarbeidere, blir en del av COWI sin divisjon for Industri og Energi. Med kjøpet av A-Tek passerer COWI 300 medarbeidere i Oslo og nærmer seg raskt 1000 på landsbasis.

– Nok et kjøp er i tråd med vår vekststrategi, som er faglig og/eller geografisk betinget , sier Terje Bygland Nikolaisen, administrerende direktør i COWI Norge.

–Med A-Teks medarbeidere på laget, styrker vi vår kompetanse og kapasitet innen industri og energi betydelig, samtidig som vi vokser i Oslo.

Divisjonsdirektør Jørn Christen Johnsen i COWI er svært tilfreds.

– A-Tek er innertier for våre ambisjoner innen industri og energi. Mens vi i COWI har en betydelig flerfaglig styrke, har A-Tek blant annet spesialkompetanse innen lagring og distribusjon av farlige stoffer, med meget god kunnskap om myndighetskrav innen miljø og sikkerhet. Spennet i tjenestene strekker seg fra bensinstasjoner til større lagringsanlegg. Dette vil spesielt styrke oss innen nedstrøms olje- og gassvirksomhet. A-Teks kompetanse blir også verdifull for resten av COWI konsern.

– For oss er det meget stimulerende å bli en del av et internasjonalt konsern, både når det gjelder medarbeidernes utviklingsmuligheter og bredden i de tjenestene vi kan tilby våre kunder, sier A-Teks Jonny Edvardsen, påtroppende avdelingsleder i COWI.