233 nye studentboliger på Sogn studentby

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) markerte tirsdag åpningen av 233 nye studentboliger på historiske Sogn studentby.

Nyinnflyttet student Ingunn Sæter Flasnes klippet snoren til det første av i alt fem nye boligbygg på Sogn sammen med statsråd Kristin Halvorsen og Oslos ordfører Fabian Stang.

- Jeg har trukket vinnerloddet og flyttet inn nå i helgen, sier student Ingunn Sæter Flasnes, som flytter inn i en ettroms studenthybel med eget kjøkken og bad.

– Åpningen av 233 nye studentboliger er et svært viktig bidrag i et ellers trangt boligmarked, sier Lisbeth Dyrberg, administrerende direktør i SiO.

– Vi har per 4. september fremdeles 4097 studenter som står i kø, men i dag gleder vi oss over de nye boligene vi kan tilby.

Første bygg rommer i alt 53 studentboliger med bredbånd, eget kjøkken og bad. Innen utgangen av 2012 vil ytterligere fire bygg stå klare. Sogn Studentby får med dette 1600 studentboliger totalt.

- SiO vil takke for tilskudd og reguleringer fra regjeringen og kommunen til nye studentboliger på Sogn. Mange deler ansvar for å løse boligkrisen. Dette bygget er resultatet av et felles prosjekt hvor alle parter har bidratt, sier Dyrberg.

- SiO håper det gode samarbeidet med myndighetene fortsetter så vi får fortgang i flere byggeprosjekter.

Nybyggene er tegnet av HRTB arkitekter AS og totalentreprenør er Reinertsen AS.