Overskudd i Mesta

Mesta hadde i 2. kvartal en omsetning på 984 millioner kroner og et resultat før skatt på 11 millioner kroner.

Tilsvarende tall for 2. kvartal i 2011 var 1 140 millioner kroner og 106 millioner kroner. Reduksjonen i omsetning skyldes nedtrappingen av Mesta Entreprenør, mens mindre eiendomssalg førte til lavere overskudd.

- Til tross for redusert omsetning som følge av avviklingen av Mesta Entreprenør, kan Mesta vise til et overskudd i kvartalet. Det er jeg godt tilfreds med. Spesielt Mesta Drift kan vise til gode tall, sier konsernsjef Harald Rafdal.

Mesta Drift er det største datterselskapet i Mesta og kan vise til vekst i både omsetning, resultat og ordrereserve i 2. kvartal.

Ordrereserven per 30. juni for konsernet som helhet var 6 974 millioner kroner, en reduksjon på 135 millioner kroner. At reduksjonen kun er på 1,9 prosent til tross for mer enn en halvering i Mesta Entreprenør, skyldes ordreveksten i Mesta Drift.

Ordreveksten i Mesta Drift skyldes at selskapet ved utgangen av 2. kvartal hadde signert 10 nye driftskontrakter til en verdi av 1,7 milliarder kroner. Ni av kontraktene er i Norge, mens den tiende er i Sverige. Dette er Mestas første driftskontrakt utenfor Norge. Kontraktene har oppstart 1. september. Med dette befester Mesta Drift sin posisjon som den ledende aktøren for drift og vedlikehold av veinettet. Mesta Drift har en markedsandel på tett opp mot 50 prosent av det norske markedet.

Mesta har fortsatt god soliditet og likviditet. Per 30. juni var egenkapitalandelen 47,5 prosent.
I 2. kvartal hadde Mesta et gledelig fall i skadetallene. H1-verdien var 1,8 mot 5,9 i samme kvartal i fjor. Sykefraværet viste også en positiv trend med 5 prosent i år mot, 5,2 prosent i fjor.

- Skadetallene i andre kvartal er meget oppmuntrende. Nå gjelder å fortsette det gode arbeidet innen HMS. Vi er ikke helt fornøyd før skadetallet er null. En skade er en for mye, sier Rafdal.