Heimansåsen borettslag

Heimansåsen borettslag

Sted: Slemmestad, Buskerud

Prosjekttype: Blokkleiligheter

BRA: 5.400 kvm (BT1/2)

Byggherre: OBOS Nye Hjem

Totalentreprenør: Bermingrud Entreprenør BVT (avd Buskerud, Vestfold og Telemark)

Kontraktssum inkl mva:
109 millioner kroner (BT1/2)

Arkitekt: Link Arkitektur (forprosjekt), Halvorsen & Reine

Rådgivere: RIB: Will Arentz Sivilingeniør - RIG: Multiconsult - RIV: Bright Rådgivende VVS - BRANN: SteG - STIKK: Asker Oppmåling

Underentreprenører/leverandører: Grunnarbeid: Kongsberg Entreprenør - VVS: VVS Entreprenøren - Ventilasjon: Blikra og Søderblom - Elektro: Borge Installasjon - Bred-
bånd: BOF - Gass: Norsk Gassnett - Heis: Otis - Prefab betong: LOE Betongelementer - Badekabiner: Parmarine Ltd / Parma Unit Bathrooms - Kjøkken: Byggmakker Carlsen (Sigdal) - Stillas: Mesa - Brannsikring: Buskerud Brannsikring - Tømrerarbeider: Ganlids Bygg AB - Taktekking: Takmontøren Porsgrunn - Parkett: Parkettpartner - Vinduer: Lian Trevarefabrikk - Ståldører: Daloc - Innerdører: Dooria Norge Prosjekt - Mur/flis/puss: Mjøndalen Mur- og Puss

– I løpet av mine 30 år i bygge-
bransjen har jeg aldri opplevd maken til orden og ryddighet på byggeplassen. Det er en vesentlig årsak til at vi har fått overlevert dette prosjektet med null feil, sier byggherre og prosjektsjef Jonny Solbakken i OBOS Nye Hjem.

Det er Bermingrud Entreprenør BVT (avd Buskerud, Vestfold og Telemark) som har hovedentreprisen i Heimansåsen borettslag i Slemmestad, hvor byggetrinn to ble ferdigstilt i juli.

Boligene ligger på et høydedrag nær Slemmestad sentrum, ikke langt unna Norcems sementsiloer som utgjør et viktig landemerke i området.

– Internt i konsernet er vi naturlig nok stolte av at vi har overlevert 62 feilfrie leiligheter til OBOS, sier daglig leder Kristian Lindland i Bermingrud Entreprenør BVT.

Byggherre Jonny Solbakken i OBOS Nye Hjem mener at god prosjektstyring er mye av forklaringen, og at god orden på byggeplassen også har medvirket til at salget har vært meget vellykket:

– Det er tillitvekkende at det er på stell på byggeplassen, og det har boligkjøperne merket seg da de var på visning på tomta. Det gir også en god pekepinn på hvordan arbeidet er utført, mener Solbakken.

Han er ellers tilfreds med at OBOS gjennom dette prosjektet til nå har fått over seksti nye medlemmer i Røyken kommune.

Jaktet lokal entreprenør
Da OBOS kjøpte tomta i 2006, var den ferdig regulert til boliger.

– Vi ønsket oss en lokal, mellomstor entreprenør og falt ned på Bermingrud, både på grunn av pris og fordi vi kjente til firmaet fra før, sier Solbakken.

Han forteller at prosjektet var gjennomarbeidet på forhånd, og at man derfor kunne bruke tiden på byggeledelse og kvalitetskontroll. Boligområdet inngår forøvrig i Røyken kommunes langsiktige plan for opprustning av Slemmestad sentrum, og ifølge Solbakken har samarbeidet med kommunen gått smertefritt.

108 nye boliger totalt
Heimansåsen borettslag er bygget i to trinn, med til sammen 63 leilig-heter fordelt på fire terrasseblokker i 7 etasjer. Leilighetene er fra 2-4 rom, med et areal på 54-102 kvm.

Heimanstoppen borettslag, som er under bygging, utgjør tredje og fjerde byggetrinn med til sammen 45 leiligheter i tre terrasseblokker. Her vil de siste leilighetene stå ferdig ved årsskiftet i 2013/2014.

Konstruksjon
Bygningene er reist på plasstøpte fundamenter. Videre er det brukt en kombinasjon av bærestål og prefabrikerte betongvegger og hulldekker som dekkeskiller. Yttervegger er bygget delvis som tradisjonelle tømmervegger og sandwich betongelementer, opplyser prosjektleder Stefan Wellnitz i Bermingrud.

Utfordringer i grunnen
Både Solbakken og Lindland innrømmer at grunnforholdene med store forekomster av alunskifer bød på utfordringer.

– Vi har brukt 20 millioner kroner bare på sprenging og bortkjøring av disse massene, riktignok inkludert byggetrinn tre, sier Solbakken.

I tillegg har all synlig alunskifer i terrenget blitt tildekket med sprøytebetong.

Gasspeis og store balkonger
Fasadene er utført i tegl, platekledning og treverk. De fleste leilighetene er prosjekterte med plass til vendesirkler for rullestol, brede døråpninger og lave innvendige dørterskler. Oppvarmingen er elektrisk, og i stuene er det gasspeis.

Balkongene har rekkverk med håndløper og glassfelt og er svært romslige.

– Mange av kjøperne er over seksti. De er ikke lenger interessert i hage, etter at de har solgt eneboligen og flyttet inn her. For dem er hage-livet nettopp å sitte på en romslig terrasse og kose seg uten å måtte tenke på plenklipp og hagearbeid, avslutter Jonny Solbakken.

Tekst og foto: Svanhild Blakstad


Flere prosjekter