Nye leiligheter til Kystvakta

Kystvakta flytter inn i ni nye boenheter i det nye boligprosjektet «Blåbrygga» på Sortland.

Forsvarsbygg har kjøpt seg inn i boligprosjektet for å dekke opp boligbehovet i forbindelse med at kystvaktens ledelse er etablert på Sortland.

Leilighetene, eller kvarterene, er en del av borettslaget som er opprettet i Blåbrygga. Det innebærer blant annet at kvarterene har vaktmestertjenester og ytre vedlikehold på lik linje med de øvrige leietakerne. I tillegg inngår en stor takterrasse utenfor leilighetene som alle befinner seg i 3. etasje.

- Leilighetene er moderne med storslått utsikt over det vakre Sortlandsundet. Kystvaktledelsen er nå etablert på Sortland, og et godt botilbud er viktig for å kunne beholde og rekruttere personell, sier regionsjef i Forsvarsbygg Hårek Elvenes.

- Allerede er disse leilighetene ettertraktet blant offiserene. Dette betyr svært mye for kystvakta og ikke minst at det er en langsiktig løsning. Det viktig å tilby tidsriktige boenheter til personellet som i all hovedsak kommer fra sør. Boalternativet betyr mye når vi vet at det er vanskelig for mange å flytte med hele familien, sier Einar G. Endresen, stasjonsoffiser ved Kystvakta.