Sp vil bygge i Oslo-marka

For tre år siden var Senterpartiet med å vedta loven som sikrer Marka-grensen.Nå vil partiet endre loven og bygge i Marka. Igjen hisser partiet SV til kamp, skriver Aftenposten. Dette blir det selvsagt bråk av, men Senterpartiet har helt rett. Skal hovedstaden makte å utvikle seg må man ha plass til både boliger, barnehager, skoler, sykehjem og alt annet.

Om en uke legger landbruksminister og nestleder i Senterpartiet Trygve Slagsvold Vedum frem forslag til nytt partiprogram med et eget avsnitt om at markagrensen må revideres. Vern av matjord er viktigere enn Oslomarka. «Matjord sikres sterkere vern enn utmark i hovedstadsregionen. Senterpartiet vil revidere markagrensa», står det i forslaget til nytt partiprogram.

Ved å bryte markagrensa må man selvsagt bruke fornuft. Men at det skal gå en hellig grense rundt en storby som Oslo, har vi aldri forstått. På den annen side må det også legges vekt på en fornuftig utbygging i kommunene rundt Oslo. Men skal dette få effekt må det satses langt mer på kollektivtrafikken – og en ny Oslotunnel må komme på plass.

En Rambøll-rapport fra 2010 konkluderer med at man kan bygge boliger for 400 000 innbyggere ved å fortette i allerede eksisterende bebyggelse og utbygging av kollektivknutepunkter i Oslo og Akershus.

Nå man må velge, mener Slagsvold Vedum. - Alle er stolte av Marka. Men Marka er mer enn Frognerseteren. Det er jo ikke snakk om å bygge blokker der, sier han til avisen.

Men vi regner med at det fortsatt også vil måtte bygges på en og annen kornåker rundt Oslo. Men planlegger man skikkelig kan det bygges utrolig mye uten at verken jordvernet ellere friluftsinteressene i marka blir særlig skadelidende.

Les Aftenpostens artikkel her:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Sp-Bygg-i-Marka-6980828.html