Også SV reagerer på byråkratiseringen

Det er håp i hengende snøre. Nå reagerer også SV-leder Audun Lysbakken. Han slår alarm om byråkratiseringen av staten. Nå vil han effektivisere offentlig sektor. Det er sannelig på tide at også de rødgrønne nå innser at vi er på ville veier. Norge er i ferd med å bli overadministrert.

– Det er store muligheter for å effektivisere offentlig sektor ved å redusere byråkratiet, sier SV-leder Audun Lysbakken til Klassekampen. Han er skremt over eksplosjonen i antall administrative stillinger i det offentlige Norge de siste årene. Vi har vært skremt lenge. Nå tar Lysbakken til orde for en storstilt reduksjon av byråkratijobber i offentlig sektor.

– Av de 12.000 nye årsverkene vi har fått ved sykehusene de siste ti årene er halvparten administrative stillinger, og samtidig bruker en gjennomsnittslege omtrent femti prosent av arbeidsdagen på andre ting enn medisinsk behandling, sier han.

I løpet av den tiden SV har sittet i regjering har byråkratiseringen tiltatt til historiske høyder. Hvorfor SV ikke har gjort noe før er en annen sak. Problemet er at SV har vært forkjemper for å opprette noen av de byråkratstillingene som gir livet surt for mange – ikke minst i bygg og anlegg. SV har også bestyrt Miljøverndepartementet. Dette departementet har på mange områder utmerket seg når det gjelder elendig og treg saksbehandling.

Vi er glad at også rødgrønne politikere nå begynner å se galskapen. Her må det renskes opp – og det skikkelig. Vettuge folk bør drive produktivt arbeid.