Jernbaneverket endrer på stasjonsnedleggelser

Tidligere i år anbefalte Jernbaneverket å legge ned en lang rekke togstasjoner med lite trafikk for å øke effektiviteten og minske reisetiden på flere strekninger. Etter høringsinnspill overlever fire av dem.

De fleste stasjonene som ble foreslått nedlagt er små holdeplasser med svært få reisende og en lav standard. Å oppgradere disse til moderne sikkerhetskrav ville koste for mye i forhold til hvor mange som bruker dem, mener Jernbaneverket.

– Vi har gått grundig gjennom høringssvarene og anbefaler å opprettholde noen av stasjonene vi ønsket å legge ned, sier prosjektleder Øyvind Rørslett i Jernbaneverket.

Stasjonene som det nå er håp for er Ler på Dovrebanen samt Seimsgrend, Gjerdåker og Vieren på Bergensbanen. Dette er stasjoner Jernbaneverket mener det ikke er store konsekvenser for rutetabeller eller budsjetter å opprettholde.

De endelige anbefalingene er nå sendt over til Samferdselsdepartementet og innebærer at 18 stasjoner legges ned i desember i år, sju til neste år og én stasjon i 2019.