Presenterer nordisk boligprognose

På en nordisk boligkonferanse 30. og 31. august skal sjeføkonomer fra Sverige, Danmark og Norge legge fram sine analyser om framtidas boligetterspørsel.

30. og 31. august samles over 100 deltagere for å delta på boligkonferanse i Oslo. Norske boligbyggelags Landsforbund (NBBL) er i år vertskap for denne konferansen i regi av Nordiska Kooperativa och allmännyttiga bostadsorgasiasjoner (NBO).

Konferansens første dag er hovedsakelig viet til boligpolitiske utfordringer i Norden, visjonen bak Fjordbyen Oslo og debatten den har skapt. Aktuelle innledere er Assar Lindén fra Svenske Boverket og Ellen de Vibe, leder i Plan-og bygningsetaten i Oslo.

På konferansens andre dag deles det ut en boligpris. De tre nominerte boligprosjektene konkurrerer om å ha forent bokvalitet, miljøvennlig løsninger og god arkitektur på en mest mulig kostnadseffektiv måte. Juryleder Bård Isdahl deler ut prisen.

Etter prisutdelingen skal sjeføkonomene Frans Clemmensen fra BL-Danmarks Almene Boliger, Tomas Pousette fra Boligbanken SBAB i Sverige og Roger Bjørnstad fra Pöyry Management Consulting i Norge innlede og samtale om den økonomiske utviklingen og framtidas boligetterspørsel. Hvilke boliger vil vinne konkurransen om morgendagens ungdommer, familier og eldre?

NBO er en ideell forening og har medlemsorganisasjoner i Sverige, Danmark, Island og Norge. Medlemmene er representert i et styre som møtes flere ganger i året. Til hvert styremøte legger representantene fra hvert land fram en rapport om aktuelle hendelser og utviklingen i boligmarkedet.