Sterk vekst for Selvaag Bolig

Den sterke etterspørselen etter boliger fortsatte i andre kvartal, og Selvaag Bolig solgte totalt 243 boliger til en samlet verdi av 834 millioner kroner.

Ved utgangen av kvartalet hadde selskapet totalt 1 059 boliger i produksjon hvorav 86 prosent var solgt. Samlet salgsverdi på enheter i produksjon anslås til i overkant av 3,3 milliarder kroner.

Selvaag Bolig rapporterte driftsinntekter på 494 millioner kroner i andre

kvartal 2012, mot 65 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet endte på 59 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 16 millioner kroner i andre kvartal 2011. Tallene er ikke direkte sammenlignbare, da selskapet tidligere hovedsakelig eide prosjekter gjennom tilknyttede selskaper.

- Den positive utviklingen i boligmarkedet fortsatte i andre kvartal og vi opplever sterk etterspørsel etter nye boliger i alle våre prosjekter. Vi har god ordrereserve og basert på planlagte salgsstarter fremover venter vi høyt salg også i andre halvår, sier administrerende direktør Baard Schumann i Selvaag Bolig.

I løpet av kvartalet var det salgsstart på 6 prosjekter som til sammen omfatter 343 boliger. Det ble igangsatt bygging av 118 enheter og ferdigstilt 187 enheter. Total ble det overlevert 176 boligenheter i perioden, hvorav 153 var heleide prosjekter og 23 var i et deleid prosjekt.