Oslo jobber på spreng med OL-konseptet

Oslo kommune jobber på spreng for å få på plass OL-konseptet. Det er plasseringen av anlegg og andre nybygg som skal på plass på kartet.

– Nå er det først og fremst viktig for Oslo kommune å bestemme seg for hvilke anlegg byen vil ha og hvor de skal ligge. Det jobbes altså med selve OL-konseptet, og i den forbindelse har kommunen og idrettsforbundet tatt kontakt på det administrative planet, forteller idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

Allerede til våren neste år, altså om et drøyt halvt år, skal søknaden om statsgaranti være inne, og da må alle planer og hele konseptet være på plass. Det gjelder ikke minst plasseringen av bygg og anlegg.

– Dette er som å bygge en stige. Det gjelder å ta saken trinn for trinn og bygge fra bunnen av. Når anlegg og nybygg er på plass, må det jobbes videre med infrastruktur og kostnader, sier Rognlien.

Han sier også at Oslo kommune og samarbeidskommunene har høsten på seg til å få på plass hele konseptet, men allerede er jobben kommet så langt at det er planlagt et møte om dette på politisk plan mellom idrettsforbundet og kommunen allerede midt i september.

– Du kan godt si det slik at foreløpig ligger ballen hos kommunen, men om ikke så lenge må det nedsettes en søkerkomité, og før det kan skje må også Kulturdepartementet mer inn i bildet, sier idrettspresident Børre Rognlien.