Høyskolene i Buskerud og Vestfold slår seg sammen

Høgskolen i Buskerud og Høgskolen i Vestfold slår seg sammen fra og med nyttår. Målet er å skape en større og mer robust institusjon.

Mandag ble det vedtatt at de to høyskolene skal slås sammen med virkning fra januar neste år. Det nye navnet blir Høgskolen i Buskerud og Vestfold (HiBV). En slik avtale har mer eller mindre vært under planlegging siden 2006.

– Det her er en gledens dag. Vi blir med dette større og sterkere, og studentene vil kunne nyte et bredere tilbud og økt kvalitet på utdanningen, sier rektor Kristin Ørmen Johnsen ved Høgskolen i Buskerud.

De fire campusene Bakkenteigen i Vestfold og Drammen, Hønefoss og Kongsberg i Buskerud skal videreføres som studiesteder. Alle studenter som allerede går på et studieprogram har rett til å fullføre dette på den måten de opprinnelig skulle. Bachelorstudenter slipper å flytte på seg, slik som masterstudenter og doktorgradsstipendiater muligens må belage seg på å gjøre.

Sammenslåingen fører også med seg en rekke organisatoriske endringer hos alle fakulteter, avdelinger og seksjoner ved de to høyskolene.