Endelig fornuft på E18?

Nå ser det ut til at ”opprørerne” i Høyre og Fremskrittspartiet i Ås er tilbake i folden – og man kan fortsette planleggingen for ny E18 også gjennom Akershus. Vi er forundret over at det nettopp er folk fra H og FrP som laget krøll – og at det var folk fra slike partier som gikk foran for at staten skulle bruke enda mer penger til planlegging. Ja, mye bruk av skattepenger ville ha vært bortkastet.

Nå er det å håpe at man kommer i gang med veibyggingen også gjennom Akershus slik at det blir sammenhengende motorvei fra Vinterbro til Sverige. Vi har ikke flere liv å miste.

Ellers vil vi også oppmode ”opprørerne” i Tromsø og andre steder til å endre standpunkt slik at man kan bygge moderne og trafikksikre veier. I Tromsø er det et folkeopprør mot bompenger – og noen populistiske partier utnytter selvsagt slike stemninger i en befolkning. Alle er jo i mot bompenger, men de fleste har innsett at skal man få bygget vei i det tempo vi ønsker, må bompenger være med.

Så lenge vi har så lange planleggings- og gjennomføringstider som vi har hatt så langt, er det selvsagt stor fare for at lokale politiske vedtak kan blir overprøvd etter lokalvalg. Da faller gjerne hele finansieringsgrunnlaget slik det har gjort i Tromsø. I Tromsø var man enig om en plan, men så kommer et nytt flertall i kommunestyre og man velger en helt ny linje. Det er folket selv som taper på dette.

Vi skjønner ikke at de ansvarlige politikerne i Storting og Regjering ikke har gjort noe med dette for lengst. Vi er svært glad for at Marit Arnstad i Samferdselsdepartementet nå tar grep. De burde vært tatt for lengst.