Sinte naboer angrep brannmenn og politi

Brannmenn og politi som rykket ut etter melding om brann i Drivarbekkdalen i Vinje natt til lørdag, ble angrepet av sinte naboer. Huset var overtent før slukningsarbeidet kunne begynne.

– Dette er jo en meget spesiell sak, sier operasjonsleder Gunnar Hanssen i Telemark politidistrikt til NTB.

Brannen ble varslet klokka 4.09, og første brannmann ankom stedet 20 minutter senere i sin privatbil. Han ble da angrepet av sinte naboer som mente utrykningstiden var altfor lang. Den ene ruta i brannmannens privatbil ble slått inn og knust, og han måtte trekke seg tilbake.

To andre brannfolk og en representant fra E-verket ble også angrepet og valgte også å trekke seg tilbake for å vente på politiet. Men da politiet ankom, ble også de angrepet av naboene. Huset var helt overtent da slukningsarbeidet kunne begynne, og det brant ned til grunnen.

Personene som gikk til angrep, skal ha kommet fra en fest i nærheten da det begynte å brenne, skriver Varden. Politiet måtte ta i bruk både batong og pepperspray for å roe gemyttene, ifølge øyenvitner.

– Det er klart at når politiet og brannvesenet blir hindret i å gjøre jobben sin, tar det lengre tid, sier Hanssen til NTB.

To menn er pågrepet og siktet for vold mot offentlig tjenestemann. Det er ennå uklart hvordan brannen startet og hva som var brannårsaken.