Skriver kontrakt på E136 Vågstrandstunnelen

Mandag 27. august signeres avtaledokument mellom Statens vegvesen Region midt og «Arbeidsfellesskapet Bilfinger M3 Vågstrandstunnelen» for entreprise E136 Vågstrandstunnelen med tilstøtende veger, samt fyllinger Vikebukt.

Dette er den første av de to store kontraktene som vil bli inngått i prosjekt E136 Tresfjordbrua-Vågstrandstunnelen, og markerer med det den formelle starten på utførelsesfasen av prosjektet.

For byggherre vil avtaledokumentene signeres av regionvegsjef Berit Brendskag Lied. For «Arbeidsfellesskapet Bilfinger M3 Vågstrandstunnelen» vil Lasse Nilsen (M3 Anlegg AS), Georgy Varga (Bilfinger Berger Ing.bau) og Bernd Stüber (Bilfinger Berger Ing.bau) signere.

Tilsammen sju entreprenører leverte tilbud på bygging av Vågstrandstunnelen, Alle tilbyderne ble regnet som kvalifisert og var med i tilbudsvurderingen. «Arbeidsfellesskapet Bilfinger M3 Vågstrandstunnelen»var lavest i pris med 372.587 mill. kr.

Vågstrandstunnelen blir 3665 meter lang og vil gå fra Stolsneset 700 meter vest for Måndalstunnelen og fram til Våge. Sjøfyllinga på 700 meter ut i Tresfjorden fra Vikebukt vil i hovedsak bli bygd med stein fra tunnelen og forskjæringene og blir på om lag 500.000 m³ utlagt sprengstein.

Anleggsstart planlegges å bli i slutten av september 2012 med ferdigstillelse i desember.