Oppholdsvær under FredagsBirken

Mye tyder på at drøye 5000 FredagsBirken deltakere får oppholdsvær mellom Rena og Lillehammer.

Værmeldingen for Rena- og Lillehammerområdet forteller at det blir lite eller ingen nedbør under FredagsBirken, men store nedbørsmengder de siste dagene gjør at syklistene allikevel må belage seg på en relativt fuktig tur over fjellet.

73 personer sykler denne gangen FredagsBirken for Birkebeinersponsorene Leca, Norcem og Byggeindustrien. Blant annet er H.C. Thauglands Trælastforretning representert med 12 deltakere. En av disse er OL-vinner Eirik Verås Larsen som blir sponset av byggevareforretningen.

Også ansatte hos sponsorene Leca, Norcem og Byggeindustrien er sterkt representert under FredagsBirken.

- Det er nok mange som velger å sykle FredagsBirken fordi de opplever det som et roligere arrangement med mindre stress og adrenalin, sier Ragnar Sandin, markedssjef i Byggeindustrien.

I tillegg til FredagsBirken deltakerne er det 10 stykk som sykler UltraBirken for Leca, Norcem og Byggeindustrien. Omtrent halvparten av disse skal også sykle Birkebeinerrittet på lørdag. Alf Christian Losvar fra Harald Nilsen AS og Are Skurdal fra Realbygg AS er to av de som ”varmer opp” med den 12,4 mil lange UltraBirken på fredag.

- Under Birkebeinerrittet på lørdag er det cirka 250 som vil sykle for Leca, Norcem og Byggeindustrien, sier Sandin.

Bygg.no kommer tilbake med flere saker og en rekke bilder fra både FredagsBirken og Birkebeinerrittet.