Godt fornøyd AF-sjef

Konsernsjef Pål Egil Rønn var godt fornøyd med tallene AF Gruppen kunne legge frem fredag morgen. Det kan vise til gode resultater innen alle områder.

– Vi er godt fornøyde med tallene for andre kvartal og første halvår. Vi har hatt en kraftig omsetningsvekst og likevel holdt en god resultatmargin, sier Rønn til Byggeindustrien.

AF Gruppen hadde i 2. kvartal en omsetningsvekst på hele 47 prosent i forhold til i fjor. Samtidig økte resultat før skatt med 45 prosent i perioden. Omsetningen i 2. kvartal var MNOK 2 503 (1 701) og resultat før skatt var 117 millioner kroner (81). Dette tilsvarer en resultatmargin på 4,7 prosent (4,7 prosent).

AF Gruppen har økende ordretilgang og solid ordrereserve. Samlet ordrereserve pr. 30. var 10 100 millioner koner (9 115).

– Det ser veldig bra ut. Vi har stor tro på et økende anleggsmarked og et jevnt høyt byggmarked, sier Rønn. Byggeindustrien har tidligere skrevet at AF Gruppen kan klare passere 10 milliarder kroner i omsetning i 2012, og det er slett ikke umulig de når dette tallet i år.

Rønn er også godt fornøyd med HMS-tallene og nivået på sykefraværet.

– Fokus på HMS gir færre skader, lavt sykefravær og økt lønnsomhet, mener han.

– H-verdien for hele AF Gruppen var i kvartalet 0,8 (1,3). Det samlede sykefraværet i kvartalet var 2,6 prosent (3,1 prosent).

– Vi har en solid finansiell posisjon som legger grunnlag for fremtidig vekst innenfor alle virksomhetsområdene. Høy vekst skal ikke gå på bekostning av helse, miljø og sikkerhet. Det er derfor gledelig å se at våre dyktige medarbeidere er friskere enn noen gang og at vi har en positiv utvikling i skadefrekvens, sier konsernsjefen.

I 2. kvartal gikk AF inn på en ny 3-årig finansieringsavtale med en ramme på MNOK 1 200. AF Gruppen hadde pr. 30.06 en netto rentebærende gjeld på to millioner kroner (-634).

AF Gruppen inngikk i 2. kvartal avtale om kjøp av 90 prosent av aksjene i 5D Group AS. 5D Group er en leverandør til offshoreindustrien, med hovedvekt innen engineering, elektro og instrumentering samt stålkonstruksjoner.