Statsministerens streikemøte utsatt

Avfallshåndteringen på Mongstad og i en rekke byer i Sør-Norge vil bli rammet dersom det ikke blir enighet i meklingen for nærmere 500 sjåfører i norske miljøbedrifter.

Ved 21-tiden torsdag kveld, tre timer før meklingsfristen gikk ut, var det jevnt sig i meklingen som omfatter to overenskomster innen miljøsektoren.

Yrkestrafikkforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har varslet plassfratredelse for til sammen rundt 500 medlemmer fra arbeidstidens begynnelse fredag.

En eventuell streik vil ramme industrirenovasjon og innsamlingen av husholdningsavfall en rekke steder i Norge. Blant kommunene som vil merke en streik, er Oslo, Elverum, Sarpsborg, Sør-Fron, Ålesund, Arendal, Askim, Bergen, Drammen, Gjøvik, Haugesund, Kristiansand, Mandal, Nes på Romerike, Moss og Sandefjord. I tillegg vil all avfallshåndtering på oljeraffineriet Mongstad i Hordaland stoppe opp.

– Vi vet ikke eksakt hvilke konsekvenser det vil få for driften, men faktum er at våre folk håndterer både vanlig avfall og spesialavfall på Mongstad, som i tillegg tar imot fast og flytende avfall fra Nordsjøen, sier kommunikasjonsansvarlig Bjørn Sandnes i NTF til NTB.

LO-forbundet NTF er det klart største av de to som er i mekling med rundt 450 av sjåførene som kan komme til å streike fra fredag. Organisasjonen brøt forhandlingene med NHO Transport før sommerferien, mens en forhandlingsløsning med Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ble avvist av medlemmene i en uravstemning.