GNISTrende resultater for Skanska

Prosjektlederutdanningen i Skanska, Gnist, har rullet og gått siden 2011. Til nå har alle de 116 deltagerne som har gått opp til eksamen bestått.

– Dette er den beste prosjektlederutdanningen i Norge, og veldig langt fremme også internasjonalt, mener Halvard Kilde fra Metier, som sammen med NTNU er Skanskas samarbeidspartnere i Gnist.

Det er ingen selvfølge å få bestått på eksamen i Gnist. Det er NTNU i Trondheim som i helhet utvikler og evaluerer eksamenene basert på de fem modulene i Gnist-programmet. De er ikke kjent for å dele ut gratis studiepoeng.

– Dette er en tøff utdanning, og NTNU krever mye for de 15 studiepoengene som programmet gir ved bestått eksamen. I løpet av 2012 har vi gjennomført 50 samlinger totalt i Gnist 1, i hovedsak todagerssamlinger, og som da utgjør 100 samlingsdager. Det blir halvparten av et arbeidsår. I tillegg gjør deltakerne en e-læringsmodul (ca 20 timer pr modul) før de kommer til samling. Dette er krevende, men det skal koste litt å bli best. Vi må huske at alle deltagerne gjør dette i tillegg til full jobb, noe som er imponerende, sier prosjektleder for Gnist, Lene Eikefjord i Skanska Norge.

Skanska legger store ressurser i å utdanne organisasjonen i prosjektgjennomføring. I løpet av november og desember skal cirka 150 nye deltagere opp til eksamen. Flere deltagere står i kø, men må vente til 2013 da nye kurs blir satt i gang.

- Jeg er stolt av deltagerne våre, som gir så mye av seg selv i samlingene og bidrar i diskusjonene. Dette er en viktig møteplass for fagdiskusjoner og jeg er overbevist om at det bidrar positivt til relasjonsbygging i selskapet. Skanska vil få mye igjen for denne satsingen, mener Eikefjord.