Vil bygge 90 vindkraftturbiner i Nord-Trøndelag

E.ON Vind Sverige AB vil bygge mellom 70 og 90 vindkraftturbiner med nettilknytning i Steinkjer og Namsos. I september blir det folkemøte i begge byene.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har mottatt melding med forslag til utredningsprogram for et planlagt vindkraftverk med tilhørende nettilknytning i Steinkjer og Namsos kommune.

Tiltakshaver for prosjektene er E.ON Vind Sverige AB.

Planområdet dekker et areal på 82 km2 og samlet planlegges det å bygge ca. 70-90 turbiner, hver turbin vil ha en installert effekt på ca. 2-3 MW. Dette vil gi en samlet installert effekt på om lag 250 MW, som vil gi en årlig kraftproduksjon tilsvarende årsforbruket til ca. 47.000 norske husholdninger.

NVE arrangerer offentlig møte om Haugrossåsen vindkraftverk med tilhørende nettilknytning onsdag 12. september kl.1900 i kommunestyresalen i rådhuset i Namsos og torsdag 13. september kl.1900 i Kvam Grendehus i Steinkjer, opplyser NVE på sine nettsider.

På møtet vil NVE orientere om den formelle saksbehandlingen av meldingen, og tiltakshaver vil orientere om prosjektene.

Meldingen med forslag til utredningsprogram er lagt ut på høring. Fristen for å komme med merknader er 1. november 2012.