Icopal har solgt tomtene på Fjellhamar

Icopal har nå solgt sine store og attraktive tomtearealer på Fjellhamar til den lokale investoren Stig Atle Johnsen.

Lars Næss, konserndirektør og styreformann for Icopal i Norge, er godt fornøyd med avtalen som nå er inngått.

– Etter en lang prosess med flere seriøse store investorer og utbyggere har vi nå skrevet avtale med en eiendomsutvikler som starter et langsiktig boligutviklingsprosjekt i området, sier Næss til Byggeindustrien.

Totalt er området på 113 mål som selges i to omganger. Det første området rundt hovedlageret (på 83 mål) vil kunne bebygges i løpet av relativt få år, mens det andre området hvor fabrikken og hovedkontoret ligger først vil utvikles i en senere fase. Totalt skal det være mulig å bygge 12-1300 boliger på området.

– Vi har sikret oss en langsiktig leieavtale både på lager, fabrikk og kontorbygg, en såkalt sale & leaseback avtale, og vil fortsatt være tilknyttet området og bygningene i overskuelig fremtid, legger Næss til.

Han ønsker ikke å offentliggjøre noen verdi på transaksjonen, men Byggeindustrien har grunn til å tro at summen skal ligge i området for hva Icopal på forhånd forventet å få for tomtene, rundt en halv milliard kroner.

Det har vært stor interesse fra en rekke av de større eiendomsutviklingsselskapene rundt tomteområdet.

– Vi har vært i dialog med flere aktører, og er godt fornøyde med avtalen vi nå har inngått med Stig Atle Johnsen, legger Næss til.

I dag er hele området regulert til næring, men de neste to årene skal det arbeides for å omregulere til boliger.

– Lageret med all tungtrafikk ligger midt i et boligområde, og alle berørte parter ser frem til at dette lokaliseres et mer egnet sted. Kommunen har uttalt seg meget positivt til prosjektet da det er underskudd på boliger og faktisk overskudd på arbeidsplasser i området. Fjellhamartomten ansees som en ideell utviklingstomt midt i en ekspansiv kommune og med veinett og jernbane i perfekt avstand, sier Næss.

Han forteller at det er en naturlig prosess at Icopal etter hvert vil finne nye og bedre egnede lokaler for industrivirksomheten. Slik er det i hele landet. Storbyene vokser, og industrien må flytte på seg for å holde seg i randsonen slik det alltid har vært.

– Om vi skal kunne møte den stadig tøffere konkurransen fra utlandet, må norsk industri ha optimale fasiliteter og beliggenhet for å kunne være konkurransedyktige. Det er ikke ideelt å ligge i et boligområde, så over tid vil industrivirksomheten vår gradvis bli redusert her på Fjellhamar. Men med den gode avtalen vi nå har fått på plass, er dette ikke noe som i praksis vil berøre de ansatte på lang tid, avslutter Næss.