Ulvatne blir sjef i Backe Entreprenør Holding

Sven Chr. Ulvatne, adm. direktør og deleier i Backe Bygg, har sagt ja til å overta stillingen som ansvarlig for hele entreprenørvirksomheten i BackeGruppen, og blir adm. direktør i Backe Entreprenør Holding. Ulvatne fortsetter i Backe Bygg som styreleder.

Han går inn i stillingen senest 1. november. Han etterfølger Kurt Opseth som sluttet i selskapet i april i år. I mellomtiden har konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen hatt det daglige ansvaret for entreprenørdelen i konsernet.

– Jeg er veldig godt fornøyd med å få Sven Christian til å lede entreprenørvirksomheten, selv om vi mister en god leder av Backe Bygg. Entreprenørdelen er det desidert største virksomhetsområdet i BackeGruppen, og han får dermed en meget sentral stilling i konsernet. Med sin solide bakgrunn vil han være en sterk tilvekst for oss, sier Gjelsvik.

I Backe Entreprenør Holding inngår tolv selskaper, samt BAS Maskinutleie og en murmesterforretning, som til sammen omsetter for ca 2,9 milliarder kroner og har 940 ansatte.

Ulvatne er ikke ukjent med å lede selskaper på størrelse med Backe Entreprenør Holding. Han har gjennom hele karrieren ledet og utviklet entreprenørselskaper. Blant annet ledet han NCC Construction i Norge i fire år frem til 2008. Samme år startet han sammen med BackeGruppen opp Backe Bygg i Sandnes.

– Jeg har nok tidligere sagt at jeg ikke skulle ta på meg en slik oppgave som dette igjen. Men selv om dette innebærer et nytt liv som pendler mellom vest og øst, er dette en utfordring jeg simpelthen ikke kunne si nei til. Jeg får mulighet til å lede en del av konsernet som er veldig spennende, med en rekke dyktige og velrenommerte selskaper, sier Ulvatne.

Han vil fra november bli å finne sammen med resten av konsernledelsen i Backe på Telenor Arena på Fornebu. I en periode vil Ulvatne kombinere rollen som adm. dir. i Backe Entreprenør Holding med sjefsrollen i Backe Bygg.

– Det har vært en fantastisk reise siden vi startet opp Backe Bygg. Helt fra dag én har alt gått etter planen og vel så det. I første hele driftsår nådde vi en omsetning på 188 millioner kroner, og det var over målsetningen. Vi har levert meget gode resultater, og vi har hele veien produsert med null skader og kun levert prosjekter med null feil, legger Ulvatne til.

– Backe Bygg har opparbeidet seg et meget solid navn i markedet, så vi har stor tro på å finne en god kandidat til å etterfølge Sven Christian, legger Gjelsvik til.

Ulvatne vil beholde sin eierpost i Backe Bygg, og vil gå inn som styreformann i selskapet - på lik linje med alle selskapene han snart vil få ansvaret for.

Ulvatne forteller at han ikke har noen planer om å gjøre noe revolusjonerende nytt i måten BackeGruppen styrer sine selskaper.

– Vi skal holde en jevn og stø kurs, med sterk lokal styring som Backe alltid har gjort, forteller Ulvatne.

Både Gjelsvik og Ulvatne er klare på at veksten for konsernet skal fortsette.

– Strategien vi la for Backe-konsernet for tre år siden følges. Vi har så langt nådd vekstmålene, men vi har i likhet med bransjen for øvrig ikke hatt den lønnsomheten vi ønsket. Det er mange positive signaler i markedet nå, og vi skal fortsette å vokse, utvikle oss og forbedre lønnsomheten. Vi har tidligere sagt at vi skal nå fem milliarder kroner i omsetning innen noen år, men det er resultatene som teller og det som vi er mest opptatt av, legger Gjelsvik til.

De har ingen umiddelbare planer om flere oppkjøp, men sier de kan slå til om timing og sted passer, og ikke minst at de riktige personene blir tilgjengelig.

– Vi har de senere årene etablert oss i både Sandnes, Bergen og Trondheim. Det er ikke noen nye spesielle steder vi har sett for oss å satse på fremover, men om det kommer noen spennende muligheter skal vi vurdere det, sier konsernsjefen.

Ulvatne innehar flere sentrale verv i norsk næringsliv. Han er styreleder i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg - EBA (for andre gang), han sitter i styret i Byggenæringens Landsforening (BNL), han sitter i hovedstyret i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) som BNLs representant og er representant for byggenæringen i Standard Norges styre.