Carlsen Fritzøe Handel ut av Byggmakker

Byggmakker Norge fikk ved årsskiftet varsel om oppsigelse fra Carlsen Fritzøe Handel. De har nå tatt den endelige beslutningen om å stå ved oppsigelsen.

Det innebærer at de forlater kjeden 31.12.2012. Frem til det tidspunktet vil de fortsatt være ordinært medlem. De vil deretter stå på egne ben.

Strategi og retning
- For en markedsleder som Byggmakker Norge, som lever med et marked i konstant endring, vil det hele tiden være behov for å drøfte strategi og retning. Vi synes det er trist at Carlsen Fritzøe Handel ikke vil være med oss videre. Byggmakker vil likevel fortsatt være en betydelig og fremtidsrettet aktør i byggevaremarkedet, og kjeden vil fortsatt bestå av sterke regionale aktører, sier Irlinn Tystad, konstituert administrerende direktør i Byggmakker Norge.

Ifølge Tystad er det for tiden for tidlig å si noe konkret om eventuelle konsekvenser utmeldelsen vil få for kjeden.

- Vårt hovedfokus er å videreutvikle den helhetlige kulturen vi har knyttet til service og kompetanse og som har vært avgjørende for at vi dag er byggevarebransjens sterkeste merkevare, sier Tystad.

Carlsen Fritzøe Handel er det største medlemmet i Byggmakker-kjeden med en samlet omsetning på undt 1,2 milliarder kroner.

På egne ben
- Det har vært forhandlinger mellom partene frem til det siste, men det har dessverre ikke lykkes å komme frem til en omforent strategi og forretningsmodell som Carlsen Fritzøe kunne godta. For Carlsen Fritzøe var det nå viktig å få en endelig avklaring på situasjonen. Vi vil nå fokusere på fremtiden, og bruke kreftene på å forberede vårt eget konsept som lanseres i januar, sier styreformann Thomas Beck i Carlsen Fritzøe.

- Carlsen Fritzøe har vært medlem i Byggmakker kjeden i over 30 år, men størrelsen på eget selskap og strukturen i kjeden i dag passet ikke lenger for oss med dagens forretningsmodell, legger han til.

De legger til at mange av oppgavene et kjedekontor gjør, har Carlsen Fritzøe i dag egne ressurser til å ta seg av, for å ha bedre kontroll på egen aktivitet. Carlsen Fritzøe har styrket sin organisasjon ytterligere på marked, innkjøp, regnskap og logistikk for å være godt forberedt til å stå på egne ben.

Utmeldingen fra Byggmakker kjeden vil ikke ha konsekvens for de ansatte.

- Vi tror derimot det vil gi oss store muligheter til å skape et nytt, spennende og konkurransekraftig kjedekonsept tilpasset vår drift for videre vekst og ekspansjon. Navnet på selskapet vil fortsatt være Carlsen Fritzøe og hovedkontoret blir i Sandefjord, skriver de i en pressemelding.

BM Carlsen fyller hullet etter Zeiner

Tøffe forhandlinger i Byggmakker