Fortsatt vekst i Entra

Entra Eiendoms resultat fra eiendomsdrift øker med 30,4 millioner til 280,3 millioner kroner i 2. kvartal på grunn av ferdigstilte prosjekter.

- Kvartalets resultat fra eiendomsdrift viser at vårt kontinuerlige arbeid bærer frukter. Entra fortsetter arbeidet med å ferdigstille rehabiliteringsprosjekter og Entra vil også fortsette å investere i partnerskap som gir oss vekst og gode økonomiske resultater, sier konstituert administrerende direktør Rune Olsø i Entra Eiendom.

Entras samlede eiendeler (totalbalansen) har for første gang oversteget 25 milliarder kroner og steget med nærmere 1 milliard kroner i 2. kvartal. Dette skyldes i hovedsak en økning i investeringer i tilknyttede selskap og felleskontrollert virksomhet som etablering av det felleseide selskapet Entra OPF Utvikling AS i Bergen og økt egenkapital i Oslo S Utvikling (OSU) etter salg av bygg til DNB.

- Vi har aktivt arbeidet med å utvikle partnerskap for å oppnå gode prosjekter. Vi har stor tro på at denne type partnerskap legger et solid grunnlag for vekst fremover. Partnerskapet med OPF om et felleseid selskap i Bergen, som ble etablert i andre kvartal, sikrer oss 35.000 nye kvadratmeter, i et sentralt bygg i Bergen vi har stor tro på, fortsetter Olsø.

Hovedpunkter i 2. kvartal
* Konsernet har i andre kvartal inntektsført NOK 443,3 millioner som hovedsakelig følge av overtagelse av det første bygget til DNB fra Oslo S Utvikling AS

* Uendrede markedsforhold gir liten verdiendring i den totale eiendomsporteføljen, men forhold ved enkelte eiendommer fører til en negativ verdiendring i andre kvartal på NOK 90,2 millioner

* Ferdigstillelse av prosjekter fører til økning i resultat fra eiendomsdrift i kvartalet på NOK 280,3 millioner

Med en utleiegrad på nær 100 prosent og i henhold til plan, ble Futurebuilt-prosjektet på Papirbredden II i juni 2012 ferdigstilt til leietakerne.

- Vi er veldig fornøyd med den gode avkastningen fra OSUs salg til DNB. Dette er resultater fra en langsiktig strategi gjennom eierskapet i OSU, sier CFO Anne Harris.

Forventninger til markedet
Prognosene for norsk økonomi tyder på god vekst i sysselsettingen også i andre halvår 2012.

- Entra forventer omtrent uendrede leiepriser i resten av året. Samtidig forventer vi en svak økning i kontorledigheten på grunn av ferdigstillelse av nye kontorbygg, sier konstituert administrerende direktør Rune Olsø.

Det er fortsatt etterspørsel etter eiendom med god beliggenhet og sikker kontantstrøm, samt utviklingseiendommer. Betalingsviljen for de riktige eiendommene er til stede. Vi ser at relativ lav kontorledighet og stor etterspørsel etter lokaler bidrar til optimisme hos investorene, forsetter Olsø.

Fortsatt fokus på sentrale prosjekter
Det er god fremdrift og fokus på Entras prosjekter.

* Entra arbeider videre med å utvikle Tullinkvartalet i Oslo. Reguleringsarbeidet er igangsatt. Hovedprosjektet er utvikling av et byuniversitet i samarbeid med Universitetet i Oslo, og det jobbes generelt med kunder til prosjektet

* Det felleseide selskapet Entra OPF Utvikling ble etablert tidligere i år og har i sin portefølje to av Bergens mest spennende eiendommer, Lars Hilles gate 30 og Allehelgensgate 6. Man ser på flere muligheter for utvikling av eiendommene. Entra er blant annet finalist i konkurransen om å utvikle Media City Bergen. Avgjørelse faller mot slutten av 2012

* Papirbredden - Første byggetrinn av Papirbredden II i Drammen ble i henhold til plan ferdigstilt i juni. Eiendommen på 15.500 kvadratmeter er nærmest fullt utleid. Entra eier 60 prosent av Papirbredden Eiendom AS.

* Entra Eiendom arbeider videre med planene for datasenteret Greenfield Datacenter i Fet kommune.