Vegvesenet vant kampen om Biltilsynet

Statens vegvesen får fremdeles enerett på å bruke merkenavnet Biltilsynet. Høyesterett har avvist å behandle anken fra en privatpersons som eier domenet Biltilsynet.no.

En privatperson fra Rogaland registrerte enkeltmannsforetaket Biltilsynet A. Kalveland og domenet ved årtusenskiftet. Hjemmesiden er ikke oppdatert siden 2001, men selskapet har drevet en teletorgtjeneste.

Innehaveren fikk ikke registrert varemerket Biltilsynet hos Patentstyret og gikk til sak mot staten. Han mente at Post- og teletilsynet brøt regelverket som sier at opplysningsselskaper ikke skal diskriminere enkeltselskaper.

Staten ved Samferdselsdepartementet tok ut motsøksmålet og krevde at selskapet mistet retten til å bruke domenet Biltilsynet.no.

De fikk medhold i både tingretten og lagmannsretten, og med Høyesteretts ankeutvalgs avslag er dommen rettskraftig. Kalveland må betale sakskostnadene.

– Det er viktig for både forbrukerne og Statens vegvesen at vi eier varemerket Biltilsynet. For oss er det viktig å gi utfyllende og korrekt informasjon gratis til våre brukere knyttet til våre trafikkstasjon-, trafikant- og kjøretøytjenester, sier kommunikasjonsdirektør Sissel Faller i Statens vegvesen.