Nye OPS-skoler for Backe og Skanska

Skanska Norge og Backe Prosjekt signerte torsdag kontrakt med Oslo kommune v/Utdanningsetaten om å bygge hver sin Oslo-skole som et offentlig/privat samarbeidsprosjekt (OPS-prosjekt) til en verdi av 600 millioner kroner.

Backe-teamets deltakere

Utvikler / utleier: Backe Prosjekt AS

Totalentreprenør: Agathon Borgen AS

Arkitekt: Arkitektgruppen Lille Frøen AS

Landskapsarkitekt: Asplan Viak AS

RIM: Asplan Viak AS

Drift: Aker Eiendomsdrift AS

Skanska Norge (Veitvet Skolebygg AS) og BackeGruppen, Backe Prosjekt (Gran Skolebygg AS) har forpliktet seg til å prosjektere, bygge, eie og drifte og vedlikeholde skoleanleggene, idrettsanlegg og utomhusområder i en periode på 40 år.
De skal henholdsvis bygge ny barne- og ungdomsskole på Veitvet og ny ungdomsskole Granstangen på Furuset.

Stimulerende
– Offentlig/privat samarbeid er noe vi i Skanska har positiv erfaring med fra prosjekter over hele verden. Det som er mest positivt med denne formen er at den stimulerer, og vi konkurrerer på vår innovasjonskompetanse. Det er et konkurransemoment å være best på innovasjon, best på å finne effektive løsninger for å drive undervisning, på å bygge og drifte skolen i 40 år. Det vi har erfart fra tidligere OPS-prosjekter er at det er veldig inspirerende for våre ansatte å jobbe i den type miljø, der vi faktisk har mulighet til å bidra med vår kompetanse helt fra starten. Det blir et helt annet livssyklusperspektiv, sa adm. direktør Anders Danielsson i Skanska Norge ved kontraktsinngåelsen.

Samspill
– BackeGruppen har deltatt i OPS-konkurranser siden 2001. De siste fem årene har vi vunnet og gjennomført tre OPS-prosjekter, deriblant en skole. Skanska og BackeGruppen er de som har gjennomført flest OPS prosjekter i Norge innenfor bygg og har tilegnet seg god erfaring på området. I Backe Gruppen jobber vi med en målsetning om å få til en best mulig skole, til en lavest mulig kostnad. Både prosjektledelse, arkitekt, konsulenter og underentreprenører jobber tett for å optimalisere prosjektet. Nøkkelordet her er samspill, og man må ha de gode aktørene med seg og en sterk prosjektledelse, understreket konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.