Fjerning av forurensede masser ved Kråkerøybrua

Under rehabiliteringen av Kråkerøybrua er det oppdaget små mengder forurensede masser ved brufundamentet på Kråkerøysiden. Disse massene blir nå fjernet ved hjelp av slamsuging.

For sikkerhets skyld legges det ut absorberende lenser i Vesterelva, melder vegvesen.no.

- Massene som skal fjernes består av søppel og oljerester. Det er ikke snakk om mer enn cirka ti kubikkmeter med masse, men disse må bort av hensyn til miljøet og for at vi skal få rehabilitert brufundamentet på Kråkerøysiden, sier Ove Solheim, sjefingeniør i Statens vegvesen.

Det er et dykkerfirma som skal fjerne massene. De anslår at arbeidet vil ta opp mot to uker, selv om det er små mengder som skal fjernes.

- Det meste skal fjernes ved hjelp av slamsuging, men noe skal også fjernes manuelt. For å sikre mot søl blir det lagt absorberende lenser i Vesterelva. Disse lensene vil ta opp en tynn oljehinne som muligens kan legge seg i vannskorpa. Dette er helt ufarlig, understreker Solheim.

Arbeidene medfører at båttrafikken på Vesterelva må senke farten noe forbi Kråkerøybrua. Biltrafikken oppe på brua blir ikke berørt.