Lite sprenging igjen i Strindheimtunnelen

Strindheimtunnelen består av to parallelle tunnelløp hvor de sju prosent som gjenstår er 171,8 meter i østgående løp og 166,5 meter i vestgående løp.

I uke 30 og 31 har det vært ferie på anlegget og derfor stille når det gjelder sprenging. Nå er ferietiden over og sprengningsarbeidet har igjen startet for fullt. Sist uke (uke 32) ble det sprengt/drevet 27,3 meter tunnel. Totalt er nå 4673,2 meter tunnel ferdig sprengt ut, noe som tilsvarer 93,3 prosent av totallengden i Skanska sin kontrakt på Strindheimtunnelen, melder vegvesen.no.

Nå er overdekningen (massen mellom tunnel og terreng) ca 42-43 meter, men denne overdekningen vil reduseres jo nærmere åpningen på Møllenberg man kommer. Terrenget faller nå relativt kraftig ned mot Møllenberg noe som gjør at det på et kart/ortofoto ikke vil se ut som at fremdriften er like stor som tidligere. Dessuten så vil fremdriften gå saktere da vi må drive fjellet mye mer forsiktig siden det er strengere krav til vanntetting av fjellet samtidig som overdekningen blir mindre. Muligens vil noen beboere også merke mer av sprengingen nå fremover enn tidligere.

Bunnen av tunnelen ligger nå på ca 15 meter under havnivå. Det vil si at ferdig vei vil bli liggende på ca 14 meter under havnivå.

Det forventes siste tunnelsalve første halvdel av november. Dette tidspunktet kan endres siden dette er avhengig av sikringsmengden på de siste meterne.