Nytt uteområde på ti Osloskoler

Ti skoler i Oslo vil i løpet av 2012 få oppgradert sitt utområde.

Undervisningsbygg har årlig flere utomhusprosjekter, og fagansvarlig Harald Myhre er opptatt av at områdene både er trygge å bruke, samtidig som de stimulerer til fysisk aktivitet og samhold for alle aldre og nivåer.

Undervisningsbygg jobber med å ferdigstille et omfattende utomhusprosjekt i skolegården blant annet på Korsvoll barneskole. Det oppføres flere baser med anlegg, som inneholder alt fra klatrevegger og husker til større lekestativ.

- Vi skal komme frem til gode kombinasjoner av rom, natur og materiell, og oppmuntre elevene til å leke på deres eget initiativ, forteller han og legger til: - På Korsvoll er barna mellom fem og 12 år, samtidig som det er en egen avdeling der åtte barn har spesielle behov. For disse har vi derfor bygget en mer tilpasset base som er lettere tilgjengelig med blant annet rullestol, sier Myhre.

En gang i måneden gjennomføres det en grundig risikovurdering på utstyr og installasjoner som er satt opp. Samtidig har vaktmesterne det daglige ansvaret med blant annet rapportering av avvik. Det gjøres også en total sikkerhetsvurdering av alt lekeplassutstyr en gang i året.

I 2012 gjøres det blant annet utomhusarbeid på følgende skoler: Huseby, Slemdal, Klemmetsrud, Grindbakken, Manglerud, Prinsdal, Høyenhall, Lofsrud, Skjønnhaug og Korsvoll.