«Frida» har gjort skader for ca. 40 mill

Foreløpige beregninger fra Statens vegvesen viser at uværet «Frida» har gjort skader for ca. 40 millioner kroner på riks-, fylkes- og europavegnettet i Buskerud.

– Våre tall viser foreløpige skader for ca. 5 millioner på riks- og europavegnettet og ca. 34 millioner på fylkesvegnettet, sier senioringeniør i Statens vegvesen, Odd Grette.

Tallene er basert på den oversikten Vegvesenet i dag har over skadene etter uværet. Det er sannsynlig at disse tallene vil endre seg noe etter hvert som man får den totale oversikten over vegnettet.

– Det er også sannsynlig at skadene vi i dag har registrert kan utvikle seg, sier Grette.

I løpet av kvelden 6. august og natt til 7. august ble ca. 20 strekninger på vegnettet i Buskerud stengt. Vegvesenets fokus har i første fase vært å gjøre flest mulig av disse vegene kjørbare. I løpet av det første døgnet ble elleve av strekningene åpnet igjen. Etter åpningen pågår det vegarbeider på enkelte av disse. Det vil det gjøre i en tid fremover.

– Neste fase blir å få vegene tilbake til sin normale tilstand. Det eneste som er helt sikkert er at dette vil ta lang tid og koste mye penger. Enkelte av jobbene er også så omfattende at de må prosjekteres. Vi gjør vårt beste, men publikum må smøre seg med tålmodighet, avslutter Grette.