Syklet for kreftsaken

Tirsdag ettermiddag tråkket flere bedrifter i byggenæringen til for kreftsaken.

Tirsdag 14. august ble Intersport Oslo Grand Prix arrangert. I den forbindelse ble byggenæringen utfordret til å tråkke til for kreftsaken.

I timene før rittet plasserte man en rekke spinningsykler i Spikersuppa. Syklene ble leid ut til inntekt for kreftsaken.

– Vi så at dette kunne være en god inntekstkilde til Kreftforeningen. Vi har i samarbeid med Elixia satt opp 100 spinningsykler, sier Guri Sogn-Larssen, spesialkonsulent næringsliv i Kreftforeningen.

Spnningen startet kl 16 og gikk til klokken 19, hvor Intersport Oslo Grand Prix starter. En eller flere kunne delta i løpet av økten.­ Man kunne stille med maksimalt tre personer, hvor man syklet en time hver.

Det ble skikkelig god stemning i Spikersuppa med mye folk.

En av bedriftene som hadde bestilt sete var BackeGruppen. De inngikk ved årsskiftet en omfattende samarbeidsavtale med Kreftforeningen. Avtalen går i første omgang over to år, og innbærer at konsernet støtter foreningen, og de får blant annet veiledning om et sunt kosthold og riktig trening tilbake.

Eier og konsernsjef i BackeGruppen, Peder B. Backe, døde i 2010 av kreft. Dette har selvsagt vært en medvirkende årsak til at BackeGruppen engasjerer seg sterkt for dette teamet. Men det er flere faktorer som har gjort at man har gått inn på samarbeidet med Kreftforeningen.

­– Undersøkelser vi har gjort viser at det er flere som rammes av kreft i konsernet enn som rammes av mer alvorlige ulykker på byggeplassene våre. Det er et tankekors. Vi ser at kreftsaken er et veldig viktig tema for både oss, byggenæringen og hele samfunnet, sier konsernsjef Eirik Gjelsvik i BackeGruppen.

Både Gjelsvik og marketingsjef Øystein Kvam i Glava, som er hovedsponsor for Oslo Grand Prix og støttespiller for Kreftforeningen, ønsket selvsagt at byggenæringen skulle dominere spinningsyklene, og det gjorde de.

Evenementet har fått navnet Xycling Event, og Elixia stå sentralt i denne satsingen.

–­ Vi stiller med sykler og flere dyktige instruktører for å motivere deltakerne, sier Bent Rode-Christoffersen og Merete Thorsen i Elixia. I tillegg vil sykkelprofilen Dag-Otto Lauritzen stille som instruktør og motivator.