God drift for datterselskap etter Grunnarbeid-konkurs

Etter tjuefem år i drift gikk Grunnarbeid AS i Trondheim til skifteretten i januar og meldte oppbud. Datterselskapene Murarbeid AS og Rørfornying AS ble overtatt av tidligere medarbeidere for videre drift.

Lasse Overgaard (daglig leder) og Rune Hogstad (driftsleder) kjøpte femti prosent hver i Murarbeid AS av pantehaver som var Handelsbanken.

- Vi har ordrereserver ut sommeren 2013 sier Lasse Overgaard, vi har klart å beholde vekst takket være dyktige medarbeidere. I dag er vi blant de største innen vår bransje i Midt-Norge, vi har god likviditet og samarbeider godt med leverandører hvor det var utfordringer i forhold til tillit i oppstarten etter overtakelsen. I dag blir vi forspurt når det er viktige prosjekter på gang i bedriftsmarkedet vi har også hatt friere på døra, sier Lasse Overgaard.

- Murarbeid har blitt blant annet kjent for sin nisje, som er rehabilitering av verneverdige murbyggverk. Vi har på kort tid bevist at vi kan faget vårt, stadig flere private overlater eksempelvis totalrehabilitering av bad til oss. Vi sørger for hele prosessen med dyktige samarbeidspartnere innen andre byggtekniske fag som f.eks VVS, El, Blikk o.a. For tiden er vi i ferd med å avslutte første del av et stort prosjekt på Steinviksholmen slott, der har det vært store utfordringer i forhold til gammel byggeskikk. Vi har hatt opplæring av medarbeidere i prosessen for å få et optimalt resultat vi kan ”stå for” fagmessig. Det krever tid med løpende opplæring og oppdatering, men det vil vise seg å være god økonomi for eieren på sikt, sier Rune Hogstad.

Kristiansten Festning i Trondheim er et annet verneverdig prosjekt for Forsvarsbygg, som Murarbeid holder på å rehabilitere. Festningsmurer opp til 2,5 meters tykkelse har blitt demontert, fotografert, merket og murt opp med samme utseende. Under prosessen kom vi over en nedgravd bunker fra 2.verdenskrig som har blitt sikret og gjort tilgjengelig for publikum.

Lade Gård som eies av Remas Odd Reitan har fått tidsriktige maling av murer, prosjektleder

Robert Larsen kan fortelle at den hemmelige oppskriften på ”fin gammel murmaling” er tilpasset tidsepoken fra den gangen Lade gård ble bygget (200 år gammel i 2011).

- I tillegg har vi meislet inn Oppdalsskifer under alle vindusbeslagene – moro at eieren ser verdien på å ivareta Lade Gård, som er Rema 1000s hovedsete, sier Larsen.