E16 over Filefjell stenges på hverdager

På grunn av sprengningsarbeid i forbindelse med sikring av E16 over Filefjell vil veien være stengt på hverdager i åtte uker fra 20. august.

Arbeidet skjer ved Smedalsosen i Lærdal kommune, hvor veien skal utvides i forbindelse med at det bygges ny europavei derfra til Borlaug. Det vil ikke være mulig å ha veien åpen mens sprengingen pågår, og Statens vegvesen sier det tar lang tid å sikre skjæringene så man kan slippe gjennom trafikk. Dermed blir veien stengt for all trafikk på hverdager fram til 12. oktober.

I praksis betyr dette at det ikke er veiforbindelse langs E16 mellom Borlaug og Tyinkrysset. Ved å stenge i lengre perioder skal jobben kunne gjennomføres raskere. Vegvesenet sier de har valgt sensommeren og høsten for å begrense forstyrrelsen av ferie- og turisttrafikken, men likevel ha den helårsåpne veien klar før vinteren.

– Vi vet at dette vil bli en utfordring for transportnæringen, ruteselskapene, reiselivet og dem som har dette som fast reisestrekning i arbeid og fritid. Men det må bli verre før det blir bedre, seier prosjektleder Oddvin Ylvisaker.

Informasjon om arbeidet og alternative ruter blir skiltet ved Hønefoss, Fagernes, Tyinkrysset, Borlaugkrysset, Steinklepp, Fodnes ferjekai og Trengereid, øst for Bergen.