Den blå sofaen og livet

På Feiringklinikken ved Mjøsa peker alle pilene i gulvet mot den blå sofaen i behandlings- avdelingen. Fra du kommer i denne sofaen til du er ferdig undersøkt – og gjerne også behandlet – går det bare en time eller to. Dette private sykehuset som eies av Landsforeningen for hjerte og Lungesyke –LHS Helse – er kanskje landets mest effektive og beste sykehus.

Hadde alle sykehus blitt drevet slik ville tusenvis av pasienter ha sluppet frem i helsekøene og landet ville ha spart milliarder av kroner.

Dette sykehuset har spesialister seg på visse lidelser. Med en liten entusiastisk, men meget kvalifisert stab hjelpes mange pasienter hver dag til et bedre liv.

Med noe av det mest avanserte medisinske utstyr som finnes i verden, blir det hver dag gjennomført bl a ”gjennomslag” i blodårene. Tette blodårer åpnes og sikres på en utrolig måte.

Jeg har vært med på mange ”gjennomslag” i tunneler i min tid. I dag foregår det et enormt anleggsarbeide på andre siden av Mjøsa. Det kan du følge fra Feiring. Der brukes også meget avanserte maskiner av flinke anleggsfolk. På Feiringklinikken skjer alt i mikroskopisk målestokk i forhold – men gleden ved å få gjennomslag er stor også i helseteamet som gjennomfører undersøkelser og operasjon.

På et fjellanlegg vanker det gjerne en dram på ”røysa”. Det får du ikke på Feiringklinikken, men du får rødvin til middagen om du vil.

Det å komme til Feiringklinikken er som å vinne Lotto for mange. Men det å vinne i Lotto er ikke enkelt, men på Feiringklinikken vinner de aller fleste det største loddet – nemlig det å få livet tilbake.

Norge er ett av de landene i verden som bruker mest penger på helse. Men dessverre skusles det bort enormt mye penger på et unødvendig byråkrati. Det har blitt ansatt utrolig mange nye mennesker i norsk helsevesen de siste årene, men den yrkesgruppen innen helse som øker aller mest er byråkrater. Dette kan ikke fortsette.

Slutt med den evinnelige møtevirksomheten. La helsearbeidere bruke tiden til det som er viktigst, nemlig å hjelpe pasientene slik at de blir friske.

For to år siden skulle jeg ta en undersøkelse på Rikshospitalet. Men der ble jeg sendt hjem. Legene skulle i møte. To år senere møter jeg på Feiringklinikken. Klokken åtte om morgen sitter jeg i den blå sofaen. Klokken ni er jeg ferdig undersøkt og operert. Jeg har fått mitt ”gjennomslag” – kanskje det viktigste i livet. Årene er åpne og hjerte får fristk blod fra alle kanter.

Og det mest fantastiske – jeg kan gå i fullt arbeid fra nærmest dag en. Tenk bare på hva det vil spare samfunnet og bedriftene for.

Politikere - se til Feiringklinikken og lær. Det samme sier jeg til sykehuseiere andre steder. Send folkene til Feiring. Der kan man lære pasientbehandling, folkeskikk og effektivitet.

Til dere som står i helsekø er mitt tips – sjekk med Feiringklinikken. God bedring.

Les mer på www.feringklinikken.no