Hersleb skole totalrehabiliteres

Undervisningsbygg er godt i gang med å totalrenovere Hersleb skole i Oslo innvending, som ved skolestart 2014 gjenoppstår som en videregående skole med plass til 740 elever.

- Det skal installeres nytt elektro- og svakstrømsanlegg, komplett nytt VVS- anlegg, samt nytt sanitæranlegg med nye installasjoner og utstyr. Bygget skal også fullsprinkles med automatisk brannslokkingsanlegg, og alle arbeider utføres i henhold til gjeldene forskrifter samt kravspesifikasjon fra Undervisningsbygg, forteller Paul Magnus Lehne, som er prosjektleder i Undervisningsbygg sammen med Per Morten Kals.

Bygget er oppført på Byantikvarens gule liste, som har medført til et tett samarbeid mellom prosjektledelsen og Byantikvaren. I 1927 malte også freskobrødrene Axel Revold, Alf Rolfsen og Per Krohg hvert sitt freskomaleri i hovedtrapperommene i første, andre og tredje etasje. Dette er malerier i jord- eller mineralfarger som påføres en våt kalkvegg.

- Freskene er godt tildekket mens arbeidene pågår, og de vil ikke ta skade av totalrehabiliteringen vi gjør innvendig. Det er viktig for oss å bevare kunstverk som dette, ettersom de betyr mye for både kunsthistorien og bygget, forteller Lehne.

Arbeidet er så langt i rute, og skolen forventes å stå klar til skolestart 2014.