Oslo S åpner for alle tog mandag

Nå blir det lettere å pendle igjen. Oslo S åpner for alle tog igjen mandag 6. august.

Fra tidlig mandag morgen ruller togene som normalt etter seks ukers sommerstenging. Mer enn 300 personer har denne sommeren gjennomført et betydelig utskiftingsarbeid. I løpet av året skal jernbanen i Osloområdet fremstå robust og punktlig.

Til sammen har 19 entreprenører og om lag 300 personer fra inn- og utland stått for årets sommerarbeid.

Mest synlig for de reisende etter sommerens aktiviteter, er nok den nye informasjonstavlen på Oslo S og arbeidet som er gjort i tubene ned til sporene. Men langs kjøreveien for togene og i sporene er det skiftet ut og fornyet en rekke tekniske anlegg i Oslotunnelen, Oslo S og Brynsbakken. Disse områdene fremstår i dag moderne og robuste.

Dette er den siste sommerstengingen på seks uker i det såkalte Oslo-prosjektet. I løpet av fire sommerstenginger fra 2009, er spor og veksler i Brynsbakken over Oslo S og veksler i Oslotunnelen byttet. Sviller utenfor tunnelen, skinner og sporveksler fra 1978 er erstattet med tyngre og mer solide typer. Strøm og signalanlegg er fornyet. Dette er en total oppgradering. I tillegg til årets arbeid vil togpassasjerene merke at standardhevingen er betydelig.

Etter store driftsavbrudd og forsinkelser gjennom Oslo i 2007 og 2008 ble det på oppdrag fra Samferdselsdepartementet startet et større fornyingsprosjekt for å bedre infrastrukturen. Prosjektet har en forventet prislapp på 1,7 milliarder kroner Prosjektet startet opp i 2009 og skal være ferdig i desember 2012. ‘