Ny daglig leder i LPO arkitekter

Ørjan Farstad overtar som daglig leder i LPO arkitekter fra 6. august 2012.

Om kontoret

LPO ble etablert for 30 år siden etter seier i konkurransen om Grønland/Vaterland.

LPO jobber med store planleggings- og prosjekteringsoppdrag, samt utrednings-, design- og utstillingsoppdrag.

LPO har 51 ansatte og av disse er 38 partnere i kontoret.

Farstad er 35 år gammel og er utdannet sivilarkitekt ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO). Han har vært ansatt i LPO siden 2005 og har vært ansvarlig for LPOs prosjekter i Drammen de siste fem årene.

Han overtar stafettpinnen fra Lisbeth Halseth som har ledet kontoret siden 2006. Halseth ønsker å gå tilbake i den utøvende arkitektrollen og fortsetter som partner i firmaet.

Kontor i fremgang
LPO holdt stand uten nedbemanninger gjennom finanskrisen i 2008/2009 og har siden opplevd en stadig økende pågang. Kontoret har i den siste tiden jobbet med en rekke s prosjekter. Innenfor urbanismefeltet har LPO opparbeidet en sterk posisjon. Det har også vært en økning i andelen byutviklingsprosjekter med en tydelig miljøprofil - noe Farstad har førstehånds kjennskap til gjennom sitt arbeid med Papirbredden II – Norges første kontorbygg med passivhusstandard.

Medarbeiderne eier kontoret
LPOs omsetning og resultat var rekordsterke i perioden 2009 -2011. Noe av forklaringen på dette kan ligge i den spesielle eierskapsmodellen LPO innførte i 2006. Hos LPO inviteres alle nye ansatte til å bli likeverdige partnere i kontoret. Per i dag er 38 av de 51 ansatte partnere.

– Hensikten med å gi alle ansatte muligheten til å bli partnere er å anerkjenne det bidraget hver enkelt gir til prosjektene og å bygge et profesjonelt fellesskap som står sterkt rustet i gode så vel som dårlige tider, heter det i en melding fra selskapet.