Toyota tilbakekaller 21.000 biler i Norge

Bilprodusenten Toyota tilbakekaller 1,5 millioner biler på verdensbasis. 21.100 av dem befinner seg i Norge. Årsaken er at bakhjulsopphenget må kontrolleres.

Det dreier seg om 12.000 eksemplarer av RAV4, 111 Auris og 9.000 Avensis.

– Endelig antall biler som faktisk vil bli gjenstand for innkalling er fortsatt under utarbeidelse. Så snart dette er klart, vil bileierne bli kontaktet skriftlig og vil få tilbud om kontroll eller utbedring av bilen uten kostnad, opplyser Toyota i en pressemelding torsdag.

På de aktuelle bilene er det benyttet en bakre opphengsarm i bakhjulsopphenget. Dersom en mutter her ikke er skrudd til riktig, kan en del av opphengsarmen skades, og det kan oppstå rust. Over tid vil dette kunne føre til at opphengsarmen deler seg, og uten opphengsarmen kan bilene bli ustabile.

Toyota understreker at det ikke dreier seg om en produksjonsfeil, men en mulig følge av feilaktig utført 4-hjulsmåling, eller justering av hjulvinkler bak på de aktuelle bilmodellene på autoriserte eller frittstående verksteder.

Det er solgt 600.000 biler i Europa med denne type bakhjulsoppheng, og det er kun rapportert om tolv saker med slike feil, men ingen ulykker.