Gapahuk og asfalt for barn

Fra 6. - 10. august skal 50 barn på Barnas Byggeskole i Oslo bygge en gapahuk, legge asfalt og besøke NCCs byggeplass på Bryn.

- Vi ønsker å kombinere sommeraktiviteter og praktiske fag som også kan være gøy. Vi har tidligere år fått tilbakemeldinger om at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen, forteller prosjektleder for Barnas Byggeskole i Oslo, Trude Wetaas i en pressemelding.

Det er syvende gang byggeskolen arrangeres av NCC i Oslo. Barna, som er mellom åtte og tolv år skal holde til ved skolen hele uken, og får byggehjelp av ekte snekkere og ingeniører.

Vil vekke interesse
Formålet er å vekke interessen for byggebransjen, praktisk arbeid og realfag og gi barna en morsom og utviklende sommeruke. I tillegg vil det være fokus på helse, miljø og sikkerhet.

Blant annet bygges gapahuken i materialet malmfuru og barna vil bruke ekte snekkerbekledning. Rundt halvparten av barna er elever ved Bryn skole, mens resten er barn av NCC-ansatte.

Gapahuken er hovedprosjektet barna skal jobbe med i løpet av byggeskolen, men de skal også få prøve seg på fribygging.

- I tillegg til å bygge gapahuker, skal barna få prøve seg på ulike byggeaktiviteter, vei- og asfaltarbeid, lek og andre morsomme sommeraktiviteter, sier Wetaas.

Asfaltfabrikk og friidrett
Tirsdag 7. august får barna muligheten til å lære om asfalt og være med på å asfaltere ved NCCs asfaltfabrikk og laboratoriet i Drammen. Det vil blant annet være store asfaltkjøretøyer og hoppetusser tilstede under asfaltdagen.

Onsdag 8. august vil barna i tillegg til normal byggeaktivitet få besøk av Norges Friidrettsforbund, som NCC er hovedsponsor for. Torsdagen vil bli tilbrakt på en av NCCs store byggeplasser, det nye miljøvennlige hovedkontoret Østensjøveien 27. Der vil barna få delta på en grunnsteinsnedleggelse.

Fredag vil det bli avslutningsfest og overrekking av gapahuken til Bryn skole. Byggeskolen har som tradisjon å gi bort det de har laget til godt formål.

Barnas Byggeskole arrangeres også i Trondheim, Hamar og Sverige.