Quo Vadis menn i rute

Undervisningsbygg har siden januar i år jobbet med å rehabilitere gamle Elvebakken skole i Osterhausgate. Fra august 2013 vil skolen, som har fått navnet Quo Vadis menn, gjenoppstå som et voksenopplæringssenter.

Arbeidet er i rute, og består av en totalrehabilitering innvendig, samtidig som fasaden får en solid oppussing.

Bygningen, som ble oppført i 1872 står oppført på gul liste, som har medført et tett samarbeid mellom Undervisningsbygg og Byantikvaren slik at fasaden blir rehabilitert tilbake til sitt originale utseende.

- Elevene flyttes fra Storgata som i dag har noe uegnede lokaler for opplæringen, og brukerne vil nok få en mye bedre hverdag når bygget står klart, forteller Tove Godejord, prosjektleder i Undervisningsbygg, og utdyper:

 - Innsiden blir totalrehabilitert, vi setter inn nytt ventilasjonssystem og tar i bruk fjernvarme for oppvarming. Fasilitetene kommer til å bli gode for elevene.

Que Vadis menn vil i tillegg til tradisjonelle klasserom inneholde håndverkverksteder og kjøkken, samtidig som det vil drives cateringvirksomhet. Det vil ved åpningen i 2013 være plass til 200 elever og 20 ansatte.