Mindre i minus for Norske Skog

Norske Skog går fortsatt i minus, men har bedret resultatet før skatt i årets andre kvartal. Selskapet selger nå en fabrikk i Nederland, som et ledd i arbeidet med å redusere gjelden.

Fakta om Norske Skogs kvartalsresultat

Nøkkeltall fra Norske Skogs resultater i andre kvartal 2012, med tall for andre kvartal 2011 i parentes:

* Driftsinntekter: 4,377 milliarder kroner (4,542 milliarder kroner)

* Driftsresultat: 118 millioner kroner (-202 millioner kroner)

* Resultat før skatt: -125 millioner kroner (-271 millioner kroner)

Norske Skog hadde et resultat før skatt på minus 125 millioner kroner i årets andre kvartal, mot minus 271 millioner kroner i samme periode i fjor.

– Tross utfordrende markeder har vi bedre kapasitetsutnyttelse, betydelige kostnadsreduksjoner og en markant gjeldsreduksjon hittil i år, sier konsernsjef Sven Ombudstvedt i en kommentar til kvartalstallene, som ble lagt fram torsdag.

Driften i pluss
Driftsinntektene i perioden var 4,37 milliarder kroner, mot 4,54 milliarder kroner i fjorårets andre kvartal. Driftsresultatet bedret seg fra minus 202 millioner kroner til 118 millioner kroner i pluss.

Norske Skog opplyste torsdag også at det selger Parenco, som ligger i Renkum i Nederland, og returpapirvirksomheten Reparco. Kjøperen er det nederlandske investeringsselskapet H2 Equity Partners. Norske skog venter å tjene om lag 220 millioner kroner på salget.

Lavere gjeld
Gjelden er nå lavere, opplyser selskapet.

– Vårt finansielle handlingsrom er klart forbedret de siste to årene da gjelden er kuttet med over 30 prosent, eller rundt 3 milliarder kroner, sier konsernsjefen.

Selskapet regner med at andre halvdel av 2012 blir på nivå med første halvdel, til tross for lavkonjunktur i Europa. Salget ventes å øke noe i perioden, som følge av sesongmessige variasjoner.

Arbeidet med å redusere faste kostnader og gjeld vil fortsette framover, opplyser selskapet.