Færre omkomne i trafikken i sommer

Langt færre har omkommet i trafikken i sommer enn de tidligere sommerne. I juni og juli i år mistet 25 personer livet, en nedgang fra 37 i samme periode i fjor.

Fra sommeren for to år siden er nedgangen enda mer markant, viser tallene fra Statens vegvesen. Da omkom 57 i de to første sommermånedene.

– Sommermånedene har tradisjonelt vært ulykkesbelastede måneder. Når vi nå ser at det har vært en markant nedgang i juni og juli er det svært positivt, sier Marit Brandtsegg, direktør for trafikksikkerhetsavdelingen i Vegvesenet.

– Vi må imidlertid ikke glemme at en død er en for mye. Også i august pleier det å være mange alvorlige ulykker, og det er for tidlig å gjøre opp full status for sommeren, fortsetter direktøren.

Hun forklarer nedgangen med langsiktig og målrettet arbeid fra mange aktører, som politiet, fylkeskommunene, Trygg Trafikk, helsemyndighetene og Statens vegvesen. Utviklingen på kjøretøysiden er også medvirkende, sier hun.

I 2011 omkom 168 personer i trafikken, noe som er det laveste dødstallet siden 1953. I år ligger det an til å havne på samme nivå.

– La oss håpe at de blir enda lavere, sier Brandtsegg.

Juli i år var også en måned helt uten dødsulykker i Nord-Norge. Det har ikke skjedd siden 1977.