Flere tyverisikre BMW-er stjålet

I Rogaland har biltyver klart å stikke av med flere eksklusive BMW-modeller som skal være umulig å stjele og kjøre uten nøkler. En av bilene er kommet til rette.

Natt til mandag ble en forholdsvis ny BMW X5 stjålet fra Våland i Stavanger. Natt til tirsdag ble enda en X5 stjålet, denne gang fra Sandnes, skriver Aftenbladet.

– Bilen i Sandnes sto parkert rett ved åpent soveromsvindu, der folk ville våknet om tyvene hadde brutt seg inn. Vi vet foreløpig ikke hvordan de har greid det, sier politioverbetjent Kristian Johansen ved Stavanger politistasjon.

Bilen som ble stjålet i Stavanger, er funnet, mens politiet sier det er opplysninger som tyder på at den andre fortsatt er i distriktet, men at folk kan være på vei fra utlandet for å hente den.

Deleekspeditør Gaute Ljosdal ved BMW-forhandler Bavaria i Stavanger bekrefter at det skal være svært vanskelig å stjele nyere BMW-er.

– Bilen skal ikke kunne starte uten original nøkkel. Nøklene er utstyrt med en microchip som bare kommuniserer med den ene bilen. Nye må spesialbestilles fra Tyskland.

For en måned siden skjedde noe lignende i Drammen. Her ble to BMW-er, en X5 og en X6, stjålet på to netter. Heller ikke her var nøklene stjålet. Markedsdirektør Kjetil Myhre i BMW Norge sier at tyveriene i Drammen fortsatt undersøkes av BMW.

– Vi kan bare spekulere foreløpig, men et spørsmål er jo om det eksisterer flere sett med nøkler, sier Myhre.