- Feilkonstruksjon førte til raskere brannspredning

Konstruksjonsfeil førte til raskere spredning under blokkbrann i Lørenskog.

Etter en brann på Finstadjordet i Lørenskog i april fattet brannvesenet mistanke om at det er feil med konstruksjonen på balkongene i de 192 leilighetene i borettslaget, skriver Romerikes Blad.

Rask brannspredning var årsaken til at brannvesenet fikk mistanke om at noe kunne være galt med konstruksjonen. Borettslaget ble pålagt å få utarbeidet en rapport for avdekke eventuelle feil.

Denne uken kom rapporten fra ingeniørselskapet Cowi. Ifølge Romerikes Blad er konklusjonen at balkongene i leilighetene ikke ble bygd slik byggeplanen viser at de skulle bygges.

Nå mistenkes det at de totalt 192 leiligheter i samme borettslag har feil som kan vise seg å være rene brannfeller.

Brannispektør Tore Bjareng i brannvesenet sier til avisen at feilen som er avdekket er en sprekk mellom selve blokka og balkongen.

– Feilen går på at det ikke er tett mellom blokk og balkong slik at brannen sprer seg i et hulrom mellom veggen i blokka og balkongen. Ved en brann gjør det at den sprer seg til de overliggende leilighetene gjennom hulrommet, forteller han til Romerikes Blad.

Spredningen fra leiligheten i tredje etasje hvor brannen oppsto og til leiligheten til fjerde etasje kunne gått saktere skadene mindre dersom balkongene ikke var bygget feil.

Det var i 2000 at alle balkongene til leilighetene i hele borettslaget ble rehabilitert. Totalt har 192 leiligheter disse balkongene.